• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • +40 232 267.582 (3)
Parcarea Hotelului Unirea

Miercuri, 18 decembrie, a fost deschisă parcarea subterană, cu plată, situată între sediul Stării Civile şi Hotelul Unirea. În total, au fost amenajate 197 de locuri. Rezidenţii din zonă şi clienţii restaurantului de la etajul 13 al hotelului Unirea beneficiază de tarife speciale. Cei cazaţi la hotel au gratuitate.

Tariful pentru folosirea parcării va fi de 2 lei pe oră. Locatarii din vecinătate vor beneficia de un tichet promoţional care le va asigura folosirea parcării la tariful de 2 lei pe zi. Municipalitatea aşteaptă un aflux masiv de clienţi pentru cele 197 de locuri de parcare în subteran şi 50 în suprateran.

Terenul pe care s-a amenajat parcarea a fost concesionat de administraţie contra unei redevenţe de 25.000 de euro pe an. „Suntem absolut satisfăcuţi de modalitatea profesionistă cu care a abordat viitorul unui hotel un investitor din Iaşi, respectiv Lucian Grecu de la Hotelul Unirea, și de responsabilitatea cu care a înţeles că e nevoie de o parcare într-o zonă centrală, pentru care plăteşte bani către municipalitate, dar rezolvă şi o problemă a întregii zone”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Condiţii de acces

Parcarea subterană din Piaţa Unirii are 197 de locuri, accesul în interior fiind automatizat şi securizat. Automobiliştii beneficiază de sistem de ghidaj, monitorizare video, ventilaţie şi sistem antiincendiu automatizat. Pentru clienţii care nu au încheiat un contract de acces în pacare, tariful va fi de 2 lei pe ora de parcare, dar vor fi asigurate 15 minute gratuite pentru manevre de ieşire din momentul achitării tichetului, precum şi 15 minute gratuite pentru cazare sau preluare clienţi (manevre de intrare-ieşire). Perioada maximă de timp în care o maşină poate staţiona fără abonament în parcare este de 72 de ore. Înălţimea maxim admisă a autovehiculelor este de 2,3 m, iar lăţimea maxim admisă este de 2,1 m. Conducătorul autovehiculului trebuie să parcheze în spaţiul delimitat pentru acesta şi să respecte toate semnele interne din parcare.

Sursa: Curierul de Iași