• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • +40 232 267.582 (3)
Campania „10.000 de tei pentru Iași”

În legătură cu informațiile apărute în spaţiul public cu privire la campania municipalității de plantare a 10.000 de tei în municipiul Iași, prezentăm, mai jos, câteva precizări relevante cu privire la modul cum se desfășoară această campanie. De asemenea, informăm opinia publică şi de modalitatea de înlocuire a arborilor bolnavi sau uscaţi de pe domeniul public.

1. Arborii uscați sau bolnavi din municipiul Iași sunt înlocuiți la cererea cetățenilor, asociaţiilor de proprietari, persoane juridice, instituţii, societăţi comerciale sau dacă se pune în pericol integritatea fizică a trecătorilor. Arborii uscați sunt înlocuiți cu puieți din aceeași specie.

2. Comisia de Ordonare a Vegetației analizează fiecare caz în parte. Din această comisie fac parte atât reprezentanții Municipiului Iași, cât și reprezentanții Academiei Române, Agenției de Protecția Mediului, Ocolului Silvic Iași, Grădinii Botanice Iași, Universității Agronomice „Ion Ionescu de la Brad”.

3. Din toamna lui 2014, în Municipiul Iași a pornit campania de plantare a 10.000 tei. În sezonul de plantare din toamna lui 2014, s-au plantat 3.102 tei. Toți arborii nou plantați au diametre cuprinse între 5 și 12 cm, în vârstă de 6, 7 sau chiar 8 ani. Arborii sunt scoși din pepiniera proprie cu ajutorul unui utilaj special, care permite relocarea arborilor de talie mare.

4. Sunt plantați arbori mari (6, 7, 8 ani) tocmai pentru a scurta intervalul de timp până se atinge nivelul de vegetație.

5. Până în prezent, s-au plantat tei în 48 de zone ale Municipiului Iași, din toate zonele orașului. Câteva exemple: 

  • Aleea Grigore Ghica Vodă (244 tei)
  • Bulevardul Carol I (6 tei)
  • Grădina Copou (208 tei)
  • Parcul Expoziției (61 tei)
  • Parcul Tineretului (13 tei)
  • Parcul Berthelot (11 tei)
  • Strada Toma Cozma (45 tei)
  • Strada Lascăr Catargi (15 tei)

Vom reveni cu situația completă a tuturor zonelor și străzilor pe care au fost plantați tei, în cadrul campaniei aprobate de Consiliul Local Iași.

6. Plantările de tei vor reîncepe imediat ce temperaturile vor permite acest lucru.

7. Oricine dorește să se informeze asupra campaniei de plantare sau de înlocuire a arborilor din Municipiul Iași poate lua legătura atât cu reprezentanții SC Servicii Publice SA, cât și cu reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi