• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • +40 232 267.582 (3)
Planul Urbanistic General al Iașului va fi finalizat de arhitecţi ieşeni

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului va fi realizat de o echipă de arhitecţi ieşeni conduşi de profesorii Daniel Vişan şi Dragoş Ciolacu. În următoarele luni, arhitecţii trebuie să definitiveze documentaţia urbanistică pentru a putea intra în dezbaterea Consiliului Local în luna decembrie a acestui an. PUG-ul este necesar deoarece este baza legală şi urbanistică pentru autorizaţiile de construcţie emise de primăria ieşeană începând de anul viitor.

Documentaţia trebuia elaborată şi finalizată de firma Search Corporation Bucureşti care a câştigat licitaţia în acest sens. Termenul de predare a fost depăşit şi edilii susţin că firma a solicitat fonduri suplimentare, în afara contractului, pentru finalizarea PUG-ului şi nu au completat documentaţia cu elementele necesare. Drept urmare, municipalitatea a reziliat contractul cu firma bucureşteană.

„Am transmis scrisoarea de reziliere a contractului şi consecinţele lui le vom urmări în instanţă. Suntem într-o situaţie delicată şi am cerut sprijinul arhitecţilor ieşeni pentru finalizarea acestui proiect. Am stabilit un grafic de elaborare a etapelor finale pentru ca documentaţia să ajungă spre dezbaterea consiliului în jurul datei de 15 decembrie”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar.

În acest moment, PUG-ul este realizat în proporţie de 80%, pentru finalizare mai fiind necesare trei faze importante. În primul rând este vorba  de introducerea în documentaţie a elementelor rezultate în urma dezbaterii publice, apoi întocmirea documentaţiilor de avizare a PUG-ului şi prezentarea pentru plenul consiliului în vederea dezbaterii şi aprobării.

Sursa: Curierul de Iași