• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • +40 232 267.582 (3)
Autogara Iași

În valoare estimată de circa 16 milioane de euro, Centrul Intermodal de Transport - Autogara Iaşi îşi propune realizarea unei autogări moderne în municipiul Iaşi în vederea asigurării transportului de persoane cu diferite mijloace de transport în condiţii de maximă siguranţă.

Potrivit proiectului, Centrul Intermodal de Transport – Autogara Iaşi va fi amplasat în apropierea campusului studenţesc Tudor Vladimirescu, la intersecţia a doua artere importante ale municipiului: b-dul Tudor Vladimirescu şi str. Splai Bahlui Mal Drept. Centrul va asigura legătura între transportul inter şi intrajudeţean şi transportul public local prin stabilirea unor linii de transport directe cu Gara Iaşi, Gara Internaţională Iaşi, Aeroportul Internaţional Iaşi şi autogările private din oraș.

Acest proiect se doreşte a fi introdus în planul pe care Primăria l-a depus în cadrul programului Polul de Creştere Iași, dar se aşteaptă identificarea unei rubrici eligibile pe noua linie de finanţare 2014-2020.

„Înainte de autogară, aşteptăm până la sfârşitul anului 2013 semnarea a două noi contracte de finanţare, fiind vorba despre Plaja Nicolina şi strada Lăpuşneanu, cu tot cu finalizarea Pieţei Unirii”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.