• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • +40 232 267.582 (3)
Planul esplanadei Mimoza

Investiţia privind modernizarea esplanadei Mimoza din cartierul Păcurari intră în linie dreaptă. După perioada de analiză a dosarelor depuse de constructori în cadrul licitației organizate în luna noiembrie 2013 şi declararea câştigătorului, Primăria va include investiţia în cadrul bugetului local pe 2014. Lucrările de transformare a esplandei vor începe, cel mai probabil, în primăvara lui 2014.

Planul transformării esplanadei Mimoza prevede crearea unui centru de promenadă şi de petrecere a timpului liber prin realizarea unui parc, a unui loc de joacă şi zone de spaţii verzi. Suprafaţa care va fi modernizată măsoară peste 3.600 de metri pătraţi, proiectul cuprinzând amenajarea integrală a zonei din faţa blocurilor 534, 553, T2 și T3. Lucrările vor cuprinde refacerea aleilor pietonale şi montarea de pavele. Vor fi înfiinţate noi spaţii verzi cu gazon. Totodată va fi amenajat şi un parc de joacă, cu aparate moderne. Se vor monta pergole de lemn şi stâlpi ornamentali pentru iluminat. Mobilierul urban va fi schimbat în totalitate, cu jardiniere din beton şi lemn, mese de şah şi bănci din lemn.

Estimările din proiectul tehnic prevăd costuri de aproximativ 750.000 lei fără TVA, la care se adaugă valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute de 74.000 lei lei, fără TVA.